Jessica

Grundare av Youle

Reiki terapeut 

Kursledare meditation

Hej. Mitt namn är Jessica. Det är jag som är grundare till  Youle och hela anledningen till att detta dag spa växt fram och finns till, är för att jag bland annat vill dela med mig utav det välmående och den balans som finns tillgänglig via Reiki och meditation. 

 

Under hela mitt liv har jag känt och märkt av de energier vi alla består utav och 2018 bestämde jag mig för att utveckla och lära mer om denna livsenergi. Jag kom igång genom att läsa och få tips via böcker, gå en åtta veckors kurs på nätet och öva energi-healing på mig själv. Efter goda och tydliga resultat var det självklart att gå vidare och jag valde då att utbilda mig till Reiki terapuet (Reiki I och Reiki II) eftersom detta var den energimetod som personligen tilltalade mig mest. 

 

Mina egna erfarenheter, av att få Reiki, är att jag kan känna av hur energi lossnar och hur både kropp och sinne känns lättare efteråt. Jag har också ett mycket starkare immunförsvar nu än tidigare och om jag får tillfällig värk ger jag mig själv lite Reiki och smärtan försvinner. Lyxigt enkelt och lättillgängligt.

Youle  = Joule = SI enheten för energi

Efter att ha spenderat många år på en arbetsplats, där hets och stress tillhörde det dagliga var det välbehövligt med återhämtning och det ledde till att jag i augusti 2018 gick en åtta veckor lång mindfulness kurs. Jag fastnade direkt för den sköna avslappning som infann sig i både kropp och sinne via mediterandet och att meditera är något jag gjort nästan dagligen sedan dess.

 

Efter ungefär två månaders mediterande upptäckte jag en ny egenskap hos mig själv. Förmågan att märka vad jag verkligen tänker och känner i en viss stund. På grund av det har jag också lättare för att kontrollera min egen reaktion i en viss situation. Mina nya kunskaper har gjort att jag lyckas distansera mig, observera och släppa taget om händelser och situationer på ett helt annat sätt än tidigare. Det är som att jag kopplar bort mig från det jobbiga och kan välja att lägga fokus på annat. Det är otroligt skönt att observera och se mer klart på saker när yttre omständigheter inte alltid lever upp till personliga önskemål och förväntningar. Jag spiller inte lika mycket energi längre och lever i mer harmoni och balans med mig själv och andra.

Med glädje och hälsa  /  Jessica

Mattias

Yoga instruktör

Hej. Mitt namn är Mattias och jag är yoga instruktör (Yoga Allience certifierad). Jag har alltid varit intresserad av hälsa och träning och då framförallt träning där fokus och mycket kroppskontroll ingår. Som barn och upp i tonåren brann jag för gymnastiken. Sedan tog flygintresset över och jag började snart träna kroppskontroll i frifall via fallskärmshoppning i stället. Detta har varit ett outsläckligt intresse och något jag fortfarande brinner för, även efter 27 år i sporten. Det var också tack vare ett träningsläger, med svenska fallskärmslandslaget år 1997 som jag för första gången kom i kontakt med yoga. Vår dåvarande lagtränare introducerade oss för yoga och allt sedan dess har yoga varit ett komplement till min styrke- och konditionsträning. Genom åren har den också växt och blivit ett fantastiskt sätt att kultivera och hitta lugn och fokus, samt glädje i vardagen.


Mitt personliga förhållningssätt till yoga är att ha en fungerande kropp tillsammans med ett avslappnat och fokuserat sinne. Det jag gör på yoga mattan, resonerar ut i mitt liv och fungerar som en källa till lugn, styrka, inspiration och glädje. Yoga är för mig en fantastisk bas till det jag vill utföra och den jag vill vara, oavsett om det gäller att tävla på världsnivå med nuvarande fallskärmslandslaget eller att ta mig an de utmaningar som vardagen innehåller.

Inom fallskärmshoppningen har jag tävlat men även tränat andra i över 20 år. För att uppnå mitt eget men även lagets mål krävs att jag är den bästa fysiska och mentala versionen av mig själv. Jag har alltid känt stor passion för att dela med mig utav mina kunskaper gällande hur kropp och sinne hör ihop. När jag tränar andra, oberoende kunskapsnivå, får jag tillsammans med dem uppleva glädjen i deras resa. Det är nu, genom denna inspiration som jag även vill dela, växa, uppleva och glädjas tillsammans med yoga.


Namasté  /  Mattias

© 2020 Youle - health & awareness - Stationsvägen 13 - Insjön - tel: 0793-41 41 51 - mejl: info@youle.se