Vad är Reiki

Reiki är en alternativmedicinsk behandlingsmetod som i likhet med akupunktur, utgår från att vi alla består av en mängd energi. Denna energi ger kraft till alla våra celler. Celler som bland annat bildar vår hjärna, alla våra organ och därmed också påverkar hela oss, sinne som kropp. Precis som vid akupunktur, jobbar Reiki med att hjälpa kroppen till självläkning genom att öka kroppens energiflöde och återställa energibalansen.

 

Kroppen är en fantastisk maskin, gjord för att läka sig själv men om inte förutsättningarna är rätt blir det svårt och då kan Reiki vara behjälpligt. Reiki är en effektiv metod för att lösa upp energiblockeringar och obalanser. Reiki ökar energiflödet och aktiverar och påskyndar kroppens egen läkning. Alla kan ta emot Reiki och ge plats för ny, läkande och flödande energi.

Under en Reiki behandling hos Youle ligger du på en mjuk massagebänk med kudde under både huvud och knän för maximal bekvämlighet. Reiki är till skillnad mot massage, en lätt beröring där terapeuten placerar och håller sina händer på olika positioner, ovanpå kroppen. De olika positionerna hålls vanligtvis mellan 2–3 minuter. Reiki är en helkropps-behandling och handpositionerna sträcker sig därför hela vägen från huvudet och ända ned till fötterna.

 

Det är via terapeutens händer du får den rena och universella livsenergin = Reiki. Observera att det inte är terapeutens personliga energi du får utav. Med den nya energin balanseras din energikropp, energiflödet ökar och ger goda förutsättningar till läkning. 

De vanligaste upplevelserna vid en Reiki behandling är: att det är lätt att slappna av, att det pirrar i huden eller att det känns varmt av energin. Det kan även hända att man inte känner energin. Anledningen till att vår upplevelse är olika beror helt enkelt på att vi har olika förmåga att förnimma och känna av energin. Men oavsett vilken upplevelsen än må vara kan vi lita på att kroppen gör sitt jobb och tar till sig den nya energin och startar den läkning den behöver. 

Erbjudanden

Behandlingar / Bokning

Balans & Fördelar med Reiki

Vad är egentligen balans? Enligt erfarenhet består vi i grund och botten utav tre delar. Den fysiska kroppen, sinnet och energikroppen. Alla delar är beroende av varandra och påverkar varandra. Den fysiska kroppen och sinnet har vi oftast bra kunskap om, gällande hur vi bör ta hand om dessa för vårt välmåendes skull. Kunskap om energiflödet är dock något vi ofta inte fått lära oss vilket i sin tur leder till att denna del av oss får lite eller nästan ingen direkt uppmärksamhet.  

1/3

Livet bjuder på stress, dålig sömn, sorger, självkritik, besvikelser och andra kämpiga erfarenheter vi inte orkar eller tar oss tid att ta itu med. Det vi inte läker och förtränger, lagras i energikroppen under våra liv och stagnerar energiflödet. Energiflödet kan till slut bli så pass blockerat att det gör sig påmint i symptom så som smärta, stelhet, sjukdomar på grund av nedsatt immunförsvar och oro för att nämna några.

 

Reiki är inget substitut för modern medicin och vid besvär kontakta och konsultera alltid din läkare. Däremot är Reiki ett fantastiskt komplement till den moderna medicinen och en strålande möjlighet för dig som vill jobba med något specifikt i ditt energiflöde, i förebyggande syfte. Till skillnad mot moderna mediciner, som arbetar med att ta bort eller dämpa symptom, arbetar Reiki med att hela källan/uppkomsten till problemet. 

Reiki är en effektiv metod för att lösa upp blockeringar och öka energiflödet. Den aktiverar och påskyndar kroppens egen läkning. Helt naturligt utan tillsatta substanser. Alla kan ta emot Reiki och ge plats för ny, läkande och flödande energi.

Bilden som följer nedan visar en sammanställning på några av de mest vanligt förekomna hälsofördelarna med Reiki. Reiki har utförts av många under flera decennier och den personliga erfarenheten och kunskapsbanken är fortfarande större än de vetenskapliga studierna. Forskning på Reiki verkar dock öka i världen vilket vi på Youle gläder oss åt. Personligen har vi tillräckligt med erfarenhet för att förstå nyttan med Reiki men vi förstår också att vetenskap och forskning har ett stort värde. Speciellt i västvärlden där vi gärna ofta eller endast förlitar oss på vetenskap. Vi på Youle hoppas att de allt fler stödjande resultaten från forskningen ska göra att fler får upp ögonen för Reiki och att fler vågar ta del utav den vinning Reiki ger oss. Vi är alla värda att må väl och leva ett glädjefullt och hälsosamt liv.

Fördelar med Reiki

Avlägsnar

energi-

blockeringar

Förbättrar

sömnen

Minskar

stress & oro

Djup

avslappning

för återhämtning

Främjar läkning efter skada

Stärker immun-

försvaret

Lindrar 

smärta

Skapar

balans

Intresserad av att läsa mer? Kika gärna in på Secourongs hemsida eller Reiki förbundets hemsida. Båda har mycket bra information om Reiki.  

Läs också gärna om vår egen Reiki terapeuts personliga erfarenhet här.

Intresserad av att läsa mer om forskning och fördelar med Reiki? Gå vidare här.

© 2020 Youle - health & awareness - Stationsvägen 13 - Insjön - tel: 0793-41 41 51 - mejl: info@youle.se